Eğin Gastronomi Kulübü bünyesinde Öğr Gör. Dr. Tamer CÖMERT’in başkanlığı ile “Gastronomi Rotası Van” teknik gezisi yapıldı. 41 Öğrencinin katıldığı geziye Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep BAKKALOĞLU ve Dr. Öğretim Üyesi İsmail BAYIR’da katıldı. 2 gece 3 gün süren gezide coğrafi işaret almış Van Kahvaltısı, yöresel ürünlerden yapılan Keledoş, Siyabolu Kavurma, Beğendili Kuzu Pirzola, Van Güveci ve İç Pilavlı Kuzu Tandır’dan oluşan Van mutfak ürünleri tanıtıldı ve tadıldı. Yemeklerin pişirme ve sunum teknikleri, püf noktaları hakkında mutfak şeflerinden detaylı bilgi alındı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ziyaret edildi. Okullarımız arasında işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca gezi kapsamında öğrencilerimiz Van Kalesi, Kedi Villası, Van Müzesi, Muradiye Şelalesi, Edremit Akdamar Adası, Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve Adilcevaz Ulu Cami’yi ziyaret ederek bölge doğal ve tarih yerleri hakkında bilgi edindiler. Gezmek ve öğrenmek arasındaki bağıntıyı pekiştirmek isteyen Eğin Gastronomi Kulübü öğrencilerine yerinde, ustasından öğrenmek yöre mutfak uygularının görülmesi büyük deneyim sağladı. Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza, Kemaliye Kaymakamlığına ve Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi M. Samet ALTINBİLEK’e verdikleri destek için Eğin Gastronomi Kulübü yönetim kurulu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.