Mesleki Uygulama Yönergesi Duyurusu

2018-19 BAHAR DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA İŞLEMLERİ

KEMALİYE HACI ALİ AKIN UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

2018-2019 BAHAR DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA DERSİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

Yüksekokulumuzun 2018-2019 bahar dönemi Mesleki Uygulama dersi  04.02.2019 – 13.05.2019 tarihleri arasıdır. Öğrencilerimizin kaza sigorta primleri sadece belirtilen tarihlerde yaptırıldığından, söz konusu tarihler dışında staj yapanların stajları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Öğrencilerin staj süreleri sadece haftada 5 gün olarak hesaplandığından hafta sonu ve resmi tatil günlerinde  staj yapmamaya özen göstermelidirler.

Yüksekokulumuz için

Mesleki uygulama başlama tarihi  : 04.02.2019

Bitiş tarihi                                    : 13.05.2019 tarihleri arasında 70 iş günüdür.

Mesleki uygulama iş yeri evrakları (zorunlu mesleki uygulama kabul formu (Ek 1), mesleki uygulama onay dilekçesi (Ek 4), mesleki uygulama değerlendirme formu (Ek 2), devam çizelgesi (Ek 3), mesleki uygulama dosyası (Ek 5)) okula son teslim tarihi: 20.05.2019

Mesleki uygulamasını bitiren öğrenci mesleki uygulama süresince yapmış olduğu iş ve işlemler ile ilgili dosyasını, en geç mesleki uygulama bitimini takip eden ilk hafta başında inceletmek ve değerlendirtmek üzere Yüksekokul Mesleki Uygulama Kuruluna bir dilekçe ekinde teslim eder. Süresi içerisinde mesleki uygulama dosyasını teslim etmeyen öğrenci mesleki uygulamasını yapmamış sayılır.

Aşağıdaki kurallara ve belirtilen tarih sınırlamalarına eksiksiz olarak uyulması zorunludur. Aksi takdirde mesleki uygulama geçersiz kabul edilecektir.

1. Öğrencilerin web sitemizde yer alan dilekçe örneğini doldurarak, mesleki uygulamaya başlayacakları kurumlardan alınan onay dilekçelerini (Ek 4) ve mesleki uygulama kabul formunu (Ek 1) komisyon başkanlıklarına onaylatarak mesleki uygulama bürosuna teslim edeceklerdir.
  2. 01.2019 tarihine kadar Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu web sitesinde yer alacak mesleki uygulama evrakları;

1)Kimlik Fotokopisi

2)2 adet Mesleki Uygulama Kabul Formu (Ek 1)

3)1 adet mesleki uygulama onay dilekçesi (Ek 4)

4)1 adet devam çizelgesi (Ek 3)

5)1 adet mesleki uygulama dosyası (Ek 5)

Bu belgeler öğrenciler tarafından doldurularak mesleki uygulama işleri bürosuna getirilecektir. Evraklar onaylatıldıktan sonra, zorunlu mesleki uygulama kabul formlarını ve mesleki uygulama onay dilekçesini staj yapacakları kuruma göndererek onaylattırılacak ve en son 01.02.2019 tarihine kadar mesleki uygulama işleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde öğrencilerin mesleki uygulamaları geçersiz sayılacaktır.

1. Mesleki uygulama bürosu en geç öğrencinin Mesleki Uygulamaya başlama tarihinden bir gün önce Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili tüm giriş işlemlerini tamamlayacak, öğrenci ilk günden sigortalı olarak mesleki uygulamaya başlayacaktır.
  2. Öğrencilerin mesleki uygulama bitiminde evraklarını Bölüm Başkanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir.
  3. Her Bölümün Mesleki Uygulama Komisyon Üyeleri Mesleki Uygulama dosyalarını değerlendirerek ve Mesleki Uygulama Değerlendirme Formlarını da göz önüne alarak öğrencilerin başarı durumlarını Öğrenci İşleri Bürosu tarafından gönderilmiş olan Mesleki Uygulama Değerlendirme formunu bilgisayar ortamında girerek teslim edeceklerdir.
  4. Yukarda belirtilen zorunlu mesleki uygulama tarihleri dışında öğrencilerin mesleki uygulama yapılan yerde isteğe bağlı çalışmalarına devam etmeleri halinde zorunlu mesleki uygulama bitim tarihinden sonraki çalışma günlerini kapsayan sigortaları çalışmaya devam edilen resmi-özel kurumlara aittir. Öğrencilerimizin bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.
  5. Mesleki uygulama dosyası okulumuzun sitesinde yer alan taslak örnek alınarak hazırlanmak zorundadır.
  6. Yüksekokulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin öğrenim gördükleri bölümle doğrudan ilişkisi olan kamu veya özel sektörde en az 14 hafta / bahar dönemi çalıştıklarını belgelemeleri kaydıyla mesleki uygulamalarını yapmış sayılacaklardır. (Bu hususta Yüksekokul Yönetim Kurulu karar verecektir.)

ÖNEMLİ NOT:

Mesleki uygulama evraklarını zamanında ve eksiksiz teslim etmeyen öğrencilerin prim ödemeleri yapılamayacağından mesleki uygulamaları da geçersiz sayılacaktır!!!